Thuiszorgorganisatie speelt het klaar in uitdagende tijden

oud-jong-3-1010x300

Meer tijd en transparantie voor de klant

In een tijd waarin de zorg financieel tot het uiterste getest wordt en zorgvragers vaker niet dan wel de aandacht krijgen die ze zo nodig hebben, lukt het Zorgservice Thuiz wél om meer tijd en geld vrij te maken voor de cliënt. Volgens Yvonne Vondeling, eigenaar van de thuiszorgorganisatie, is dat vooral te danken aan het reduceren van administratieve rompslomp.

Vondeling merkt dat haar aanpak werkt. Zorgservice Thuiz levert alle denkbare dienstverlening die mensen helpt zelfstandig te blijven. “Waarbij leeftijd van de klant én de herkomst van budget geen rol speelt. Iedereen kan onze diensten afnemen, die variëren van medische ondersteuning door een ziekenverzorgende tot simpelweg samen boodschappen doen, huishoudelijke hulp of begeleiding bij doktersbezoek.”

Als zorgondernemer met groeiambitie en een explosief uitdijende en digitaler wordende klantenkring zag Vondeling voordelen in een samenwerking met Gewoon Thuiz, dat een slim platform heeft ontwikkeld voor zorgondernemers en ZZP´ers in de zorg . “In alles wat we doen, staat de cliënt centraal. Daar moet alle beschikbare tijd en geld naartoe gaan en zo min mogelijk naar administratieve zaken. Inmiddels zijn we vele klanten en zo’n 20 collega’s rijker, maar nog steeds doen we alles op kantoor met zijn tweeën. Dat is mede te danken aan het systeem van Gewoon Thuiz.”

Nu kantoorpersoneel en medewerkers zijn aangesloten op Gewoon Thuiz is de volgende stap om ook de klanten toegang te geven. In hun persoonlijke digitale profiel zien zij onder andere welke medewerker, wanneer, welke dienst komt verlenen. Met foto en in een heldere, passende look and feel. Is dit dan zo bijzonder? Steven Schoorl, directeur Gewoon Thuiz, vindt van wel. “Waar andere software de bedrijfsprocessen als uitgangspunt nemen, ondersteunen wij de klant en het primaire proces van zorg en dienstverlening. Zo heeft de klant altijd inzicht in waar zijn budget precies aan is uitgegeven en heeft hij de regie. En dat is nu net wat zelfstandig zijn en blijven stimuleert, dat je je eigen dagelijks leven in de hand hebt. En hoe jong of oud je bent of met welke uitdaging je ook te maken krijgt, dat gun je iedereen.”